Kockica piše, blog, žena, kockice zivota, kockice života

Juhuuu, stigao je poziv za intervju za posao! Još jedan u nizu, ali radujem se i nadam se da će biti sa drugačijim ishodom. Mora da bude.

Na svaki razgovor išla sam isključivo SAMA i nije bilo pozitivno. Ovaj put sam odlučila da povedem, ali naravno u strogoj tajnosti, moje drugo JA – moj alter ego. Možda će ONA znati bolje da obavi posao od mene.

„Sutra ujutru u 10 h da se javimo u Poslovnom centru, čuješ me? Ehej JA? Ne smemo kasniti.“

Šta obući? Ozbiljna je firma, znači mora nešto formalnije, šta ti kažeš? Taj dopičnjak?! Jesi ti čitava, hoćeš da me izbace i pre nego što uđemo u zgradu? Daj pomozi mi. Misliš tako? Pa možda si i u pravu. Vodim se po ustaljenim obrascima ponašanja i bude ćorak, možda treba da te poslušam.

Da zaigramo na kartu „Žene“, kažeš? Pa da, zašto su nam inače dati ženski atributi?

OK, hajdemo otvaraj orman kreće modna revija. Ovu uzanu? Da nije preterano? Najlonke naravno.. pih sve imaju neku rupu. Pravac šoping! Cipele, šta ćemo sa njima? Odlično, drago mi je da smo se složile, crna štikla klasik uvek ima prođu. Spremne smo, pravac frizer.

Ključno jutro. Kafica na stolu da se nas dve lepo opustimo. Lakiraju se nokti, sve natenane ima se kade.

Montiramo se ispred ogledala, ja ipak malo nesigurna. Da li se providi košulja? A aman zaman ne otkopčavaj mi više to dugme, imam utisak da su mi ženski atributi na izvol’te.

Ala si mi pomogla oko šminke… tako si me našminkala da ako propadne razgovor možemo odmah produžiti ka nekom klubu! Daj ublaži to malo, ipak treba da cvrkućem ispod tih trepavica. Pomisliće da me neko izlemao pa sa masnicama došla na razgovor.

Gledam se u ogledalu i nisam zadovoljna… vidim TI jesi, osmehuješ se… poverovaću ti, možda u tandemu uspemo.

Stižemo taksijem, neću da prođem kao Pepa prase sa baricama. Čujem kako mi zviždiš. OK, shvatila sam. Sad samo još i portir da prokljuvi da sam došla na razgovor, da nisam Džulija Roberts pa me pošalje da zauzmem najbliži ćošak.

Prošlo je i to. Idemo liftom, ogledam se dok još mogu.

Jaoooo, pa ovo uopšte ne liči na mene! Ovo nije Nina!

Dobro, da, da, dogovorili smo se danas ti preuzimaš primat, povlačim se.

Smeškam se da pokažem moje bisere, zašto smo ih celo jutro četkali. Rad trepavica ubacujem u V brzinu, valjda će baterija izdržati, pogled ispod oka… da, da… nisam ništa zaboravila.

Šta je kandidata, hm, mislim kandidatkinja… jesu ceo grad okupili? Vidi ovu molim te, pa još malo majka mogu da ti budem. Pokrij se dete, ogrni se, gde ćeš tako gola nazebćeš! Teraš me da je pitam da li je njena mama videla kako je izašla iz kuće, gurkaš me non stop. Prestani! Neću to da je pitam, mi ćemo biti stara škola, fino samo.

Vidi ovu što se pući, ccccc… Daj mi iz torbice odmah onaj moj ruž, ne svetliji. Onaj jači daj odmah! Vidim zadovoljno se smeškaš opet, a?

Čujem te: Znači ulazimo dostojanstveno, dignute glave, skeniramo sve i fokusiramo se na glavnu mušku osobu. Bacamo se na njega i ne ispuštamo ga do kraja.

Prozvani smo. Uhvatim se da sam „kao“ nehotice otkopčala još jedno dugme na košulji, a da ti ne vidiš. Divim se sebi, nisam ni znala da umem to da odradim tako brzo i neprimetno. Ali TI si ipak primetila, tapšeš me po ramenu i šapućeš Ti si moja kraljica, samo napred.

Pu majku mu, ženska osoba je ispred nas! O baksuzu Nina, mora li tako?! Šta sad, poluskenjana sednem.

Vidim i TI si potonula kao Titanik. A tako smo dobro razradile plan.

Postavlja mi tetkica standardna pitanja Šta misliš zašto si baš ti dobra za ovu kompaniju? Čujem TEBE u pozadini: Ej, aj ne ser…. a ti si mi baš doprinela rastu firme?!

A čujem i sebe kako odgovaram onim veštačkim neprirodnim tonom.

I onda ulazi pripadnik muškog pola, koji se zahvaljuje teti, predstavlja se i preuzima dalji tok razgovora. A nas dve kao sunce da nas je ogrejalo. Kao dve šiparice.

Palim prekidač za trepavice, pućim se i čujem samu sebe kako cvrkućem.

Au, Nina što umeš da cvrkućeš, pa ti si skriveni talenat!

Ne obazirem se na tvoje komentare, pokušavajući da se namestim što hm „prirodnije“.

A muško ko muško: otkopčano dugme, trepuške, minjak, napućena ženka, kud ćeš više!

Kaže Gosn: Javićemo vam se, JAKO ste nam se dopali.

Zahvaljujemo se OBE, jedna glasno, jedna tiho, hvatamo se pod ruku i sa širokim osmehom odlazimo. Potpuno zadovoljne, ne razmišljajući trenutno o ishodu. Jako mi se dopao tvoj boravak uz mene, čuješ li TI šta ti pričam?!

Da, jako si mi se dopala, tačnije svidelo mi se ono što sam ja uz tebe. Treba češće da svratiš u posetu, sigurna sam da zajedno možemo svakakva ludila da napravimo!

Do sledećeg susreta, budi mi takva kakva jesi!

KockicA piše

 

Slike:

<a href=’https://www.freepik.com/free-vector/elegant-businesswoman-character-with-facial-expressions_1071077.htm’>Designed by Freepik</a>

Izvor slika:

<a href=’https://www.freepik.com/free-vector/stylish-business-women_945824.htm’>Designed by Freepik</a>

<a href=’https://www.freepik.com/free-photo/silhouette-of-confident-businesswoman_855747.htm’>Designed by Pressfoto</a>

 

Spread the love
  •  
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •