ćevapi u ring sa patlidžanom, roštilj, vegeterijanci, mrsno, vegani

Da li vas zanima kako izgleda kad dođu ćevapi u ring sa patlidžanom?

Roštilj za vikend, idemo u prirodu. Jeeeee!

Nabavka, piši spisak. Ćevapi, malo ražnjića, batačići, mmmm kad ih okrenemo na žaru… obavezno salate, uuu luka puno! Hleb beli, topao, mekan, uf što možeš celu veknu da smažeš koliko je šuplja i naduvana.

Naravno piće, bez toga nema roštilja, jer meso nikako ne ide bez alkohola.

Šta kažeš, imamo u društvu i Vegeterijance?! Hm, OK, naravno da ćemo i na njih misliti. Al’ čekaj, ko je bre vegetarijanac majku mu?! Pera?! Pera kažeš?! Ahhahahaa, pa on je uvek bio najveća izjelica! Otimao sam se sa njim za poslednju kobasicu! Ma jesi ti bre sigurna?! Aaaaa, iz zdravstvenih razloga. Pa dobro šta se mora, mora se,  okrenućemo mu neku ribu, može tako? Salate mogu je li? OK, hajde pojačaćemo salate, biće mi Pera gladan, kako da se najede samo od ribe?!

Pojačaj i alkohol molim te, malo više će da gucne, da zaboravi na glad.

Ok, je l’ to to? Sve napisali? Šta kažeš? Imamo i 2 Vegana?

Ne razumem, pa da onda pojačamo sve što smo i Peri i rešen problem. Štaaaa?! Ne jedu ni ribu?! Pa šta jedu onda, zeleniš? Stvaaaarnooo!? Jedu samo zeleniš… Auuuuuu… jadni oni…. Pa oni mora da su mnogo bolesni…baš mi ih nešto žao…  A ko ima tu muku? Milorad i Rajka?! Ma daj, sad se sprdaš sa mnom. I šta kažeš, njih dvoje nisu ni bolesni, nego iz uverenja?! Ccccc..

Dobro, šta ćeš, prijatelji su nam, volimo ih moramo ih podržati. OK, a reci ti sad meni šta ćemo njima okrenuti na roštilju? Da nećemo možda list zelene salate? Patlidžan kažeš? Pa dobro to i može, iseckaćemo ga. Pojačaj molim te na onom spisku sav zeleniš, trebaće im. Dug je dan tamo.

Možda možemo da prospemo koji dobar fazon na konto toga a, šta kažeš?! Nije da nema tamo trave okolo ako zafali, hahaaaahahaha. Dobro, dobro, zezam se, neću pred njima.

Vegeterijanci
Vegeterijanska vojska

Nego, jesi ti pojačala onaj zeleniš? OK. Daj da vidim časkom šta jedu Vegani, šta kaže Google, možda može nešto da se okrene. E evo ga… kinoa, tahini, naut, humus, u bre ovde sve neki čudni nazivi, jesu li ovo uopšte namirnice Nina? Čekaj, evo imaju i oni neke burgere, može kupljeno! Toooo! Neće meni moj Milorad ostati gladan! Aaaa ne! Ima da omasti onaj brk! Piši za njih burgeri i hleb od celog zrna žitarice. A ne znam, videćemo, valjda ćemo negde naći, pitaćemo u pekari.

Pojačaj ti taj spisak za još alkohola…i to dosta alkohola…zapamti njima prvima sipaš piće i vodiš računa da su im čaše stalno pune! Trebaće im.

Je l’ to to? Reci mi da nemamo nekog ko je samo V? Ko ni te burgere ne jede, pa da idem dan ranije da pokosim travu da imaju spremnu?! Ne a…OK, onda smo rešili sve.

Ej bre Nina, pa umalo da zaboravimo na slaninicu. Nju ne moraš na spisak da stavljaš, imamo u frižideru onu od tetka Vere što nam je poslala. Uf, salamura, odlična, prste da poližeš.

Pa da, trebaće nam da premažemo roštilj. Šta? Kako misliš šta ćemo sa onima na slovo V?!

Auuu majku mu, pa od kad je postalo tako komplikovano napraviti roštilj?!

Otkazuj sve, idemo na pivo uveče svi.

Vaša Kockica

 

Slike izvori:

https://pixabay.com/en/users/jambulboy-4860762/

https://pixabay.com/en/users/sbgonti-8111981/

Spread the love
  •  
  • 10
  •  
  •  
  • 1
  •  
  •