Kad dođu hladni jesenji dani, nema bolje ideje kako da se ugrejete nego da pripremite topli potaž od bundeve. Sezona bundeva je u toku, tako da lako možete pronaći sve što vam treba za ovu toplu, krem čorbu. Ovo je posno jelo, tako da možete da ga pripremate kad god poželite.
Sastojci za potaž:
- 2 litre vode
- 300 gr bundeve
- 3 šargarepe
- 1 krompir
- ½ manjeg celera
- 1 peršun
- So
- Biber
- Sveži peršunov list
Pogledajte predlog šta napraviti uz potaž kao glavno jelo: Zapečene ćufte iz rerne
Priprema potaža:
Očistite i isecite bundevu na kockice, kako bi se brže skuvala. Isecite i ostalo povrće. Bundevu, šargarepu, krompir, celer, peršun staviti u lonac sa 2 litre vode da se kuva. Staviti začine (so i biber, svež peršun) i ostaviti da se povrće skuva. Potrebno je oko 20 minuta kuvanja.
Kada je povrće skuvano, izvadite ga iz šerpe i ubacite u blender da se dobro usitni i ispasira. U blender dodajte kuvanu vodu iz šerpe, malo po malo, da se lakše usitni i dobijete gustu smesu.
Prebacite ispasirano povrće u drugu šerpu i po potrebi dodajte još kuvane tečnosti.
Dobićete gusto, kremasto i jako ukusno predjelo. Kao predlog po želji možete dodati od gore kašiku pavlake (u skladu sa načinom ishrane koji vodite koristite običnu ili vegansku pavlaku), blago je promešati u tanjiru i na sve to za kraj, dodajte očišćene semenke bundeve.
Na kraju se zasladite čokoladnim biskvitom: Čokoladni biskvit sa kikirikijem i bademom za 15 minuta
Prijatno vam žele Kockice života
izvor slika: https://www.needpix.com/, https://www.foodiesfeed.com