Potaž čorba puna jeseni i ukusa

Kad dođu hladni jesenji dani, nema bolje ideje kako da se ugrejete nego da pripremite topli potaž od bundeve. Sezona bundeva je u toku, tako da lako možete pronaći sve što vam treba za ovu toplu, krem čorbu. Ovo je posno jelo, tako da možete da ga pripremate kad god poželite.

Sastojci za potaž:

  • 2 litre vode
  • 300 gr bundeve
  • 3 šargarepe
  • 1 krompir
  • ½ manjeg celera
  • 1 peršun
  • So
  • Biber
  • Sveži peršunov list

Pogledajte predlog šta napraviti uz potaž kao glavno jelo: Zapečene ćufte iz rerne

Priprema potaža:

Očistite i isecite bundevu na kockice, kako bi se brže skuvala. Isecite i ostalo povrće. Bundevu, šargarepu, krompir, celer, peršun staviti u lonac sa 2 litre vode da se kuva. Staviti začine (so i biber, svež peršun) i ostaviti da se povrće skuva. Potrebno je oko 20 minuta kuvanja.

Kada je povrće skuvano, izvadite ga iz šerpe i ubacite u blender da se dobro usitni i ispasira. U blender dodajte kuvanu vodu iz šerpe, malo po malo, da se lakše usitni i dobijete gustu smesu.

Prebacite ispasirano povrće u drugu šerpu i po potrebi dodajte još kuvane tečnosti.

Dobićete gusto, kremasto i jako ukusno predjelo. Kao predlog po želji možete dodati od gore kašiku pavlake (u skladu sa načinom ishrane koji vodite koristite običnu ili vegansku pavlaku), blago je promešati u tanjiru i na sve to za kraj, dodajte očišćene semenke bundeve.

Na kraju se zasladite čokoladnim biskvitom: Čokoladni biskvit sa kikirikijem i bademom za 15 minuta

Prijatno vam žele Kockice života

 

izvor slika: https://www.needpix.com/, https://www.foodiesfeed.com

Spread the love
  •  
  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •