Sastojci:
- 8 kratkih i dugačkih kobasica
- 125 gr brašna
- 150 gr palente
- 1 kašikica soli
- 1 prašak za pecivo
- ½ kašikice sode bikarbone
- ½ kašikice aleve paprike
- 1 jaje
- 250 ml jogurta
- ulje
Priprema:
Kobasice je potrebno prvo obariti ili propržiti.
U jednu posudu pomešati brašno, palentu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, alevu papriku i so.
U drugu posudu pomešajte ulupano jaje sa jogurtom, pa sve to dodajte suvim sastojcima. Promešati dok se ne dobije kompaktna masa.
Pripremljene kobasice nabodite na dugačke štapiće za ražnjiće i pospite ih brašnom, kako bi se testo lepo zalepilo za njih.
U posudu pripremite ulje, potrebno je malo više ulja, kako bi kobasica mogla da se duboko peče.
Pripremljenu kobasicu umočite u testo i spustite u vrelo ulje da se ispeče.
Servirati toplo uz hleb i senf i dobra večera je na stolu.
PROČITAJTE I OVAJ RECEPT : Danski ražani hleb
Prijatno uz Kockice života
Izvor: mimiskingdom.com