Ovo je jedan od onih recepata za BISKVIT koji je potpuno prilagođen brzom tempu života i ne ostavlja vam mogućnost da smišljate izgovore zašto se ne sladite na zdraviji način. Otkrila nam ga je Zvezdana Ljubenković, nutricionistkinja koja nesebično deli na društvenim mrežama svoje znanje i recepte.
Obavezno posetite njen sajt, jer na potpuno drugačiji način posmatra probleme sa kojima se ljudi susreću, a vezano za njihove navike i probleme u ishrani. Holistički nutricionista gleda na osobu u celini, stavljajući akcenat na koren problema, pa tek onda na gubitak kilograma. Zvezdana je osnovala u Beogradu savetovalište HOLISTICNUTRI, gde klijentima pomaže da promene način ishrane kako bi unapredili svoje zdravlje i izgubili višak kilograma.
Link za sajt: http://www.zvezdanaljubenkovic.com/
Mi smo isprobali biskvit i dovoljno je da vam kažemo da smo smazali sve odmah 🙂
Potrebni sastojci za biskvit
- 140 g ovsenog brašna
- 30 g meda
- 50 g kokosovog ulja
Potrebni sastojci za preliv
- 50 g crne čokolade
- 1 kafena kašika kokosovog ulja
- Šaka orašastih plodova – usitnjeni sirovi badem i kikiriki
Postupak pripreme
Pomešati brašno, med i kokosovo ulje (kokosovo ulje pre toga otopiti). Dobijenu smesu oblikovati u manju tepsiju i ravnomerno rasporediti po celoj površini. Mi smo koristili papir za pečenje, tako da i vama to predlažemo iz praktičnih razloga.
Peče se 10 minuta na temperaturi od 180⁰C. Biskvit ostavite da se ohladi nakon vađenja iz rerne, a vi možete za to vreme pripremiti preliv od čokolade.
Otopite 50 g crne čokolade sa kafenom kašikom kokosovog ulja. Prelijte ohlađeni biskvit sa čokoladom, a zatim pospite od gore usitnjene orašaste plodove.
I to je to! U frižider da se ohladi i slobodno navalite.
Javite nam utiske obavezno.
Sladite se uz nas 🙂
Vaše Kockice
Pronađite još zdravih recepata: Rogač sa bademima “pleše” zdrav ples
Recept izvor: http://www.zvezdanaljubenkovic.com/