crtanje kamenčića,ideje za igru sa decom,kockice zivota,kockice života

Prikazaćemo vam kako možete da spojite lepo i korisno, odnosno na koji način dečije želje da sprovedete kroz svoj „kanal uživanja“. Ovo leto smo dali sebi oduška i stvarali smo lepe uspomene. Nabavili smo nove „alatke“ za rad koje su nam omogućile zabavu tokom letnjih meseci.

A šta su naše alatke – nove olovke.

Naša zanimacija je dostigla kulminaciju tokom boravka na moru, gde smo se pored alata opskrbili kamenčićima.

Podstaknite kreativnost kod dece

Naravno, ne može nijedna naša akcija, kao ni aktivnost da prođe a da nema pa makar i mikro-povezanost sa autićima i saobraćajem. Čim je junior saznao za moje planove za crtanje po kamenčićima na moru, odmah je imao viziju u glavi. A ja sam ga pustila..

On je svoje zamisli izgovarao naglas, a moj zadatak je bio da sve to sprovedem u delo.

Tako je nastao naš mali gradić u Grčkoj, na obalama mora: kućice, autići, znakovi, semafori, brodić..

Ovo je bila još jedna naša potvrda da je deci za razvoj kreativnosti dovoljno obezbediti samo prostor i vreme. I ništa drugo im ne treba. Ponekad ih malo usmerite ako baš zatreba, podstaknite, ali je jako važno pustiti ih da sami osmisle svoju igru.

Stimulišite decu da ispolje svoju maštovitost i kreativnost, jer mašta podstiče kognitivni i socijalni razvoj dece. Takođe, deca moraju sama uvideti da postoji puno varijanti koje vode do nekog rešenja.

Olovke i kamenčići su odlična vežba za sitnu motoriku, a da oni toga nisu ni svesni. Primetićete njihovu veliku usredsređenost, koncentraciju i upornost da završe svoju zamisao do kraja. Naravno, biće tu grešaka ali je sve to velika vežba i važno je da dete dobije pohvale.

Naš mini grad u Grčkoj

  • Kompozicija: mini peskoviti grad u Grčkoj
  • Inicijator: Junior
  • Tehničar i šljaker: mama Senior

Potreban materijal: kamenčici svih oblika i veličina, olovke, školjkice, drvo. Ustvari, sve ono što možete pronaći oko sebe, kod nas je u ovom slučaju to bila plaža. Vodite računa da ne može svaka olovka da podrži crtanje po kamenčićima i važno je da pri kupovini to znate, tako da se dobro raspitajte u knjižari.

Uletelo nam je poneko srculence i neizostavna “Mimica”, jer su ispunjavane želje Juniorke.

Ovo su momenti koje će dete pamtiti. Vreme koje ste proveli zajedno stvarajući nešto što je za dete jako važno, ucrtava se u njegovu memoriju i ostaje tu do kraja života kao lepa uspomena.

Imajte to uvek u vidu.

Vaše Kockice iz Magic World-a

Pročitajte: Kako obične stvari postaju magične i čarobne?

 

Spread the love
  •  
  • 45
  •  
  •  
  •  
  •  
  •