Diy ideje,Nova godina,diy deca,kockice zivota,kockice života

Nova godina za decu ima posebno značenje: dolazi čuveni Deda u crvenom, iščekuje se veliki džak koji će potvrditi da li su bili dobri, kiti se jelka, a sve to uz puno osmeha, topline, poljubaca i zagrljaja.

To je i razlog zašto je odlična ideja da zajedno sa dečicom osmislite novogodišnje dekoracije. Dopustite im da budu kreativni, da se ispolje i na kraju krajeva uz vašu pomoć da sami sprovedu svoje zamisli.

Ideja je puno, možda ih malo usmerite sa ovim sličicama, pa ih pustite da kažu šta oni misle.

Primeri za rad sa decom

Navedeni primeri su odlični za vežbanje sitne motorike, preciznosti i strpljenja. To je ono što je važno u toku dečijeg razvoja i na čemu treba raditi.

Za naredne ukrase potrebni su vam drveni štapići, kanap, konac, vunica i zabava može da počne 🙂

Jelkicu možete napraviti i oblikovati od gline, a zatim makazicama iseckati grančice koje će se nakon sušenja stvrdnuti. Jednostavno, a efektno.

Venčić koji smo vam prikazali na slici poslužio nam je prošle godine kao model za naše remek delo. Probajte, nije previše zahtevno i svako dete može da ga odradi.

Ova jelka od filca je nešto što deca zaista obožavaju. Mogu da je kite i ukrašavaju sami, kako požele i bez straha da će neki ukras polomiti. O motoričkim vežbama ovaj put nećemo ni pisati, jer i sami ste svesni do koje mere je detetu teško da nešto zakači i otkači sa dugmića.

Navijamo za drvo kao prirodan materijal, koji je u svom sirovom stanju prilagodljiv svakom enterijeru, a potpuno neškodljiv za decu i vas.

Praznična atmosfera je ono što svaku osobu ispunjava nekom posebnom toplinom, tako da se igrajte sa svojim mališanima, smejte se, grlite, ljubite, jer to je ono što će oni zapamtiti i što će ispuniti njihova mala srca.

Očekujemo vaše slike, pa da „ukrademo“ možda neku ideju za nas za sledeći doček.

Vaše Kockice

Pronađite nove ideje u članku: Vreme je za novogodišnju dekoraciju doma

 

Izvor slike: Yandex

Spread the love
  •  
  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •